Kurser

Kurser!   


Strömsunds Brukshundklubb anordnar utbildningar och kurser för dig och din hund. All utbildningsverksamhet sker i samarbete med Studiefrämjandet. De instruktörer och handledare som ansvarar för kurserna är utbildade inom Svenska Brukshundklubben (SBK). All inlärning för hunden sker genom positiv förstärkning.


Våra kurser anordnas under barmarksäsongen, beroende av önskemål och efterfrågan.

___________________________________________________________________________

Vårens kurser är inte planerade ännu men information om kurserna kommer här och på Facebook.*************************************************************************

Höstens kurser kommer att presenteras på Facebook först, så håll koll där.

Vi har en Facebook grupp som heter 'Strömsunds Brukshundklubb'

Här kan du göra en intresseanmälan till kurs hos oss.

*************************************************************************

Här hittar ni exempel på genomförda kurser:


APELL SPÅR

För dig som har målet att tävla i appell spår och har en hund över 12 månader. Hunden skall ha en god grundlydnad och vara samarbetsvillig.

Kursen är genomförd


RALLYLYDNAD

Ett roligt sätt att få bättre kontakt med din hund. Du lär dig övningar som du kan använda i din vardag, t.ex. i köket eller på promenader. Och om du sedan vill tävla så lär du dig även grunderna för det.

Kursen är genomförd


AKTIVERINGSKURS

Vi tränar trick, cirkuskonster och nyttohundsuppgifter så att du kan få en hjälpande tass där hemma. Två av träffarna håller vi till i skogen där vi provar på spår och instruktören ger tips om hur du kan göra promenaderna mer intressanta för din hund. 

Kursen är redan genomförd


AGILITY

En kurs för dig som gillar fart och har en hund som är över 12 månader. Hunden ska vara vaccinerad och bör ha grundlydnad. Har du gått grundkursen eller motsvarande så är det bra.

 

TÄVLINGSLYDNAD KLASS 1

En träningskurs i lydnad. En kurs för dig som vill prova på att träna lydnad tillsammans med din hund. Vi tränar in de grundläggande momenten i Lkl 1. Vi hjälps åt och ger varandra tips och ideer.


NOSE WORK

I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning. Istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt. Det enda som behövs är ett intresse för nosarbete. Läs mer på www.snwk.se/om-nose-work/


________________

OBS! För att försäkringar ska gälla så måste du vara medlem i Strömsunds Brukshundklubb, så den avgiften tillkommer.


_______________