Kurser

Kurser!

 

Strömsunds Brukshundklubb anordnar utbildningar och kurser för dig och din hund. All utbildningsverksamhet sker i samarbete med Studiefrämjandet. De instruktörer och handledare som ansvarar för kurserna är utbildade inom Svenska Brukshundklubben (SBK). All inlärning för hunden sker genom positiv förstärkning.

 

Våra kurser anordnas under barmarksäsongen, beroende av önskemål och efterfrågan.

___________________________________________________________________________

Hösten 2018

Saknar du någon kurs eller vill du att någon annan kurs arrangeras, kontakta ordförande Birgitta på mail birgitta.soderlund@icloud.com

 

 

VALPKURS

Här lär du dig grunder och fördjupning i inlärning, aktiviteter och kontakt.

Anmäl dig här

 

 

 

*************************************************************************

Här hittar ni exempel på genomförda kurser:

 

APELL SPÅR

För dig som har målet att tävla i appell spår och har en hund över 12 månader. Hunden skall ha en god grundlydnad och vara samarbetsvillig.

Kursen är genomförd

 

RALLYLYDNAD

Ett roligt sätt att få bättre kontakt med din hund. Du lär dig övningar som du kan använda i din vardag, t.ex. i köket eller på promenader. Och om du sedan vill tävla så lär du dig även grunderna för det.

Kursen är genomförd

 

AKTIVERINGSKURS

Vi tränar trick, cirkuskonster och nyttohundsuppgifter så att du kan få en hjälpande tass där hemma. Två av träffarna håller vi till i skogen där vi provar på spår och instruktören ger tips om hur du kan göra promenaderna mer intressanta för din hund.

Kursen är redan genomförd

 

AGILITY

En kurs för dig som gillar fart och har en hund som är över 12 månader. Hunden ska vara vaccinerad och bör ha grundlydnad. Har du gått grundkursen eller motsvarande så är det bra.

TÄVLINGSLYDNAD KLASS 1

En träningskurs i lydnad. En kurs för dig som vill prova på att träna lydnad tillsammans med din hund. Vi tränar in de grundläggande momenten i Lkl 1. Vi hjälps åt och ger varandra tips och ideer.

 

NOSE WORK

I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning. Istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt. Det enda som behövs är ett intresse för nosarbete. Läs mer på www.snwk.se/om-nose-work/

 

________________

 

 

 

OBS! För att försäkringar ska gälla så måste du vara medlem i Strömsunds Brukshundklubb, så den avgiften tillkommer.

 

_______________

 

Strömsunds Brukshundklubb

c/o Bengt Nilsson

Lesjötorp 115

880 51 Rossön

 

Copyright © All Rights Reserved